MB: 2202387
Žiro: 2340009-1110273294
Tel: 091 7979 580
Mail: [email protected]
Čulinečka 48/1
10 040 Zagreb
Popis dosad ostvarenih projekata Udruge Dubrava možete pročitati ovdje:

01.09.09.
Akcija razmjene knjiga
Opis akcije: Kako bi smo što više moguće olakšali našim sugrađanima ovo teško razdoblje nabave udžbenika prije početka školske godine odlučili smo organizirati razmjenu istih po principu slobodne razmjene udžbenika tako da bi nam građani donijeli svoje knjige i predali narudžbenicu sa zahtjevima potrebnih knjiga da bi dan nakon oni došli i podigli paket sa svojim knjigama.  Ovim putem se i zahvaljujemo svima građanima koji su prepoznali nas rad i trud te nam donirali financijska sredstva za nastavak akcije.
Broj sudionika: Broj građana koji su sudjelovali u akciji se procjenjuje na oko tristo i pedeset, količina razmjenjenih udzbenika je oko dvije tisuće u svih pet radnih dana akcije.
Financije: Akcija je u potpunosti financirana iz sredstava udruge te donacija građana. Sredstva su potrošena na fotokopiranje reklamnih prospekata akcije, narudžbenice i  obroke članovima koji su sudjelovali u akciji. Količina potrošenog novca je cca osamsto kuna.
Voditelji akcije: Zvonimir Plivelić, Vanja Iskerka, Matej Lasić
Provoditelji akcije: Ivan Magaš, Nikola Biškup, Petra Popović-Makjanić, Petra Bijelić, Kristina Cvetojević, Nikolina Dijanić, Domagoj Majcan, Vedran Bijelić, Krešimir Alerić, Ana Škvorc, Marijana Marendić, Sabina Krkić, Vannesa Mance, Dorian Valla, Ines Projić

17.5.2009
Program: „Sportom protiv droge

1. Cilj programa: Dobro nam je znano da je ovisnost o drogama jedna od najpogubnijih opasnosti za budućnost Hrvatske. Uz poznato slab natalitet i uz veliki postotak, drogama oštećenih mozgova hrvatske mladeži, ne piše nam se dobro. Za prosperitet i priključak razvijenom svijetu potrebni su disciplinirani i obrazovani mladi ljudi. To ne ide uz dim marihuane, ecstasy, speed, heroin… Zato kao udruga pretežno mladih članova osjećamo potrebu organizirati manifestaciju kojom bi smo pokazali da sport je jaći od dima marihuane i prijetnji mladom čovjeku koju ona predstavlja.

2. Sadrzaj i opis aktivnosti programa:  Program bi se sastojao od organiziranja malo nogometnih i košarkaških turnira u Dubravi kvartu posebno pogođen utjecajem droga na mlade. Cijeli događaj bi se sastojao od odrzavanja malonogometnog i košarkaškog turnira na Športsko rekreacijskom centru Klaka. Po završetku turnira najboljim momčadima bili bi uručeni pehari.

3.  Vrijeme održavanja i lokacija programa: Vrijeme održavanja programa tj. Turnira bilo bi 17.5.2009 god. S početkom u 14:00h , a završetak programa bi zavisio o broju prijavljenih momčadi.

4. Broj korisnika i voditelja programa: Broj korisnika programa bi dakako ovisio o broju prijavljenih ekipa ali možemo sa sigurnošču ustvrdit da bi se prijavilo 12 momčadi za košarku i isto toliko momčadi za nogomet što bi iznosilo cirka sto i dvadeset sudionika programa. Voditelja bi bilo deset tj. Troje članova udruge zaduženih za promociju programa. Troje članova udruge zaduženih za organizaciju i vođenje turnira te četiri člana udruge za osiguravanje osvježenja i prigodnih nagrada.

5. Financije: za ostvarivanje zacrtanih planova u programu trebala bi nam sredstva u iznosu od 10000kn. Od toga iznosa najveći dio otpada na kupovinu i prijevoz osvježenja dok manji dio otpada na promociju programa putem letaka i informiranja u medijima i dodjelu prigodnih nagrada.


29.11.2008.
Darivanje Krvi
Obrazloženje akcije: Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.
Sudionici u akciji: UHDDR-dubrava, III policijska postaja, Hvidra-dubrava, Srednje škole u Dubravi, Stranačke organizacije u Dubravi.
Promocija: Letci, Internet.
Članovi udruge zaduženi za provođenje akcije: Nikola Matić, Vanja Iskerka, Ivan Filipović, Andrija Brzak.

22.06.2007. 
Suorganizacija “Dana urbane kulture”
Tokom Dana Dubrave 2007. koji su se održavali u svibnju i lipnju, Narodnom sveučilištu Dubrava ponudili smo pomoć prilikom organizacije tuluma za kraj školske godine, koji je bio popraćen mnogim dodatnim sadržajima kao što su skate park, graffiti radionica, demonstracija parkoura i slično.
Na show-u su nastupili Shorty, DBP, DJ Hard, DJ Cromatic, a u rapanju su se natjecali i demobendovi. Show je, uz dobru zabavu, trajao cijeli dan.

17.05.2007. 
Akcija darivanja krvi
Na ideju za ovu akciju došli smo zajedno sa UHDDR-om.  Darivanje krvi smo povezali s krajem nogometnog prvenstva - u kojem je momčad Dinama u utakmici protiv Hajduka dva dana poslije proslavila naslov. U klubu su nam izašli u susret te svim darivateljima podjelili ulaznice za derbi.
S obzirom na nekoliko problema prilikom organizacije, gdje su nas pomalo bojktirali mediji koji su nam obećali potporu te tvrtke koje su nam obećale hranu i piće, ipak možemo biti zadovoljni sa 30 skupljenih doza krvi. Oni kojima je potrebna, s obzirom na velike nedostatke u Zavodu za transplataciju, znaju to cijeniti.

18.03.2007. 
Akcija Biciklom po aveniji” – hoćemo biciklističku stazu na Aveniji Dubrava
Razgovarajući sa građanima saznali smo da biciklisti imaju velikih problema s prometom zbog nepostojanja biciklističke staze po cijeloj dužini Avenije Dubrava. Tako se biciklisti zbog čestih semafora i nepostojanja spuštenih rubnika ne mogu komforno i neometano voziti Avenijom. Vođeni tim saznanjem, odlučili smo organizirati biciklijadu po Aveniji, kojom smo željeli ukazati gradskim vlastima ovaj problem nepoštivanja biciklista kao ravnopravnog sudionika prometa te promidžbe zdravog I sportskog načina života I očuvanja okoliša. U sklopu akcije bilo je uključeno potpisivanje peticije za izgradnju staze.
Nismo dugo čekali, te smo bez ikakvih sredstava uz pomoć lokalne fotokopiraone otisnuli 200 A3 crno bijelih plakata te ih polijepili po kvartu. Obavijestili smo sve važnije gradske dnevne novine kojima se možemo zahvaliti na objavljenim člancima kojima su pozvali građane i podržali akciju, a obavijest smo stavili i na internet.
Sve je urodilo plodom te se te nedjelje 18.3.2007. kroz Aveniju od okretišta Dubrava do Dupca i natrag provozalo 500-tinjak biciklista. Skupilo se staro i mlado, od roditelja s djecom od 2-3 godine do kvartovskih veterana od 70 godina. Nije se dogodio ni najmanji incident, a jedini koji nisu bili oduševljeni biciklijadom bili su vozači automobila koji su taj dan bili stavljeni u našu kožu te osjetili kako je to biti minorni sudionik prometa.
Nakon vožnje svi su se biciklisti okupili pred Vijećem gradske četvrti i skupili oko 800 potpisa. Idućih dana potpise smo predali Vijeću gradske četvrti Dubrava, koji su nas na svojoj sjednici podržali, ali samo verbalno. Obećana nam je izgradnja staze do listopada 2007, no na tom je obećanju zasad i ostalo.
Bilo kako bilo, ne predajemo se, a od želje za stazom nećemo odstupiti ni za milimetar. Organizirat ćemo biciklijade i dalje, a iduća je u planu u prvoj polovici 2008. Poučeni prvim iskustvom, ove godine ćemo organizirati još veću i bolju akciju.
Peticija i dalje traje, a njenu print verziju možete downloadati ovdje. Sve daljnje obavijesti oko nastavka ove akcije možete vidjeti na stranicama Udruge.

Prosinac 2006.
Redizajn službenog Dubravinog portala na adresi www.dubrava.hr
Dubravin portal postoji od početka 2004. godine, kada je otvoren na besplatnom yahoo-ovom serveru, na adresi www.dubrava.cjb.net. Portal je brzo prikupio posjetitelje te u početku bio poprilično ažuran sportskim, kulturnim I ostalim kvartovskim vijestima. Međutim, kroz godinu dana nedostatak vremena glavnog urednika je učinio svoje te je osvježavanje vijesti bilo sve neučestalije. Bez obzira na to, forum je uvijek bio aktivan te stalno prikupljao nove članove, pružao im niz zanimljivih rasprava i konstruktivnih ideja te tako održavao portal na životu.
Tada smo postali svjesni da kvart poput našeg treba jedan ozbiljni portal koji će biti dnevno ažuriran te nuditi posjetiteljima sve potrebne informacije koje će im omogućiti kvalitetniji život. Iako nismo imali sredstva za profesionalnu stranicu, kontaktirali smo sve koji su imali volju pomoći na bilo koji način, prijatelje, zaljubljenike u Dubravu i ostale koji su nesebično odvojili dobar dio svog vremena I znanja. Kad su se male ruke složile, unatoč izuzetno trnovitom početku sa svakodnevnim novim problemima, novi portal je polagano počeo dobivati svoje elemente. Prošlo je skoro godinu dana, došao je prosinac 2006. i nova stranica je osvanula online.
Ubrzo je privukla svoje korisnike koji su prepoznali kvalitetu njenog sadržaja, a osim njih prepoznali su ju i mediji – OTV i tjednik ZG News, koji su je u svojim reportažama proglasili najažurnijom i najkompletnijom stranicom od svih ostalih stranica zagrebačkih kvartova.
Svoju kulminaciju portal je doživio u travnju 2007., kada je napokon osvanuo na novoj adresi – www.dubrava.hr.

Početak 2006. 
Oslikavanje derutnog zida spomen-obilježljem navijačima koji su svoj život ostavili na Oltaru domovine
Iako je u 2006. Udruga postojala samo  neformalno te je njeno službeno osnivanje bilo tek u planovima, najveći dio ljudi koji su organizirali ovu povijesnu veselicu danas su aktivni članovi ili bliski vanjski prijatelji Udruge.
Ideja je nastala početkom 2006. godine. Nekolicina kvartovskih navijača zamislila je da starom, ružnom, zašaranom zidu ispred parkirališta zgrade na adresi Avenija Dubrava 35, podari jedan potpuno novi smisao – svojevrsno spomen-obilježlje i sjećanje na sve navijače Dinama koji su svoj život izgubili u Domovinskom ratu.
Nedugo nakon nastanka ideje, krenula je  njena realizacija. Angažirani su vodeći zagrebački crtači, a sredstva su se počela skupljati po lokalnim kafićima I donacijama ekipe. Sakupilo se oko 2000 kuna te se krenulo u samu izvedbu koja je počela krečenjem zida veličine 25x4 m u bijelo. Cijelo oslikavanje je uz odličnu zabavu kakva u kvartu nikad dosad nije bila viđena, trajalo svakodnevno nekoliko tjedana. Redom su osvanuli motivi – Dinamov grb sa hrvatskim pleterom, stara sjeverna tribina maksimirskog stadiona iz 1990. Te na kraju replika pravog spomenika poginulim BBB-ima  koji se nalazi ispod zapadne tribine na stadinu. Svečani završetak oslikavanja dogodio se 13. svibnja 2006. - na 16. obljetnicu nikad odigrane utakmice Dinamo – Crvena Zvijezda, koju mnogi navijači i smatraju početkom Domovniskog rata.
Međutim, da ne bi sve prošlo kako treba i kako naši kolege koji su nas zadužili I prerano napustili zaslužuju, pobrinula se gospođa, vlasnica derutnoga prostora koji ničemu ne služi, osim štakorima za sklonište preko zime, a nalazi se sa druge strane zida i zauzima 7 metara od 25 postojećih. Gospođa živi u Sesvetama, kamo se preselila prije 20 godina, iz zgrade gdje je danas grafit, te je u svađi i sudskim sporovima sa bivšim susjedima, a dotični prostor već godinama ne uspijeva prodati. Kada je vidjela grafit, shvatila ga je kao osobnu povredu svoje imovine od strane stanara zgrade te je svim silama pokušala uništiti tj. prekrečiti svojih 7 metara. Međutim, Pravda je ovaj put pobjedila te je dotična nakon inicijative puno ljudi, a i tekstova vodećih dnevnih novina koje su podržale grafit, barem zasad odustala od svojih prvotnih namjera uklanjanja grafita na svojih 7 metara.

5.09.2006. 
Veselica “Dinamo u Dubravi” – posjet momčadi Dinama grafitu
Nedugo nakon završetka oslikavanja, odlučili smo pozvati momčad Dinama da i sama oda počast svojim palim borcima. Nakon prvobitnih problema s odabirom termina, uprava kluba nam je izašla u susret i 2 tjedna unaprijed je dogovoren termin – 5. rujan. Kratak rok od 2 tjedna za organizaciju nažalost nije bio dovoljan da sve protekne bez problema, no unatoč tomu, i ovaj događaj je, kad se sve zbroji, i više nego uspio.
Na platou susjedne zgrade improvizirai smo binu. Postavili smo točionike piva na 2 mjesta. Struju smo dobili od susjednih zgrada. Cijelu noć prije fešte čuvali smo parkiralište da spriječimo parkiranje idući dan. Prostor smo dekorirali, uz pomoć Udruge navijača Dinama, sa svim najznačajnijim transparentima, a dan ranije smo na zid zgrade 4X4 m dodali još jedan Dinamov grb. Do sljedećeg dana do 15 h improvizirana arena omeđena zidovima građevine susjedne zgrade je bila spremna.
 Cijelom show-u su dodatnu važnost dali gosti poput Davorina Bogovića, Stoke, tamburaškog benda Sad ili nikad te nekoliko lokalnih bendova. Kulminacija dana desila se oko 18h kada je svojim autobusom došla cijela momčad. Minutom šutnje svi smo odali počast palim borcima te se druženje nastavilo uz djeljenje autograma.
Uz dobru svirku i zabavu, veselica je trajala do 23 sata navečer, a posjetilo ju je oko 2000 ljudi. Sve je prošlo bez najmanjeg incidenta.